Preloader

София - атрактивната столица на Балканите

``Расте, но не старее``

111 (1)

София е един от най-старите градове в Европа с останки отпреди 6 000 години. Разположена в Софийското поле с надморска височина около 550 метра на територия от 1,311 кв.м с население 1 177 000 /2001 г./. Непосредствената близост на планината Витоша, богатството на хидроминералните ресурси /15 минерални извора/, както и един от най-големите язовири в България – Искър, в комбинация с благоприятните природно-климатични условия са уникална даденост на българската столица.

София има добре изградена и съобразена с климатичните и релефни особености инфраструктура. Транспортната система на столицата е добре развита и е важна част от националната транспортна система. Въздушният транспорт е представен с най-голямото летище в страната, и центъра за ръководство на въздушното движение. Големият потенциал на София; удобното й разположение в международен и национален аспект; комуникационната осигуреност и удобен достъп до летище, железопътни и пътни съобщения; големият вътрешен пазар; квалифицираната работна сила; промишлената, научно-изследователската и образователната база са предпоставки за висока интензивност на инвестиционната дейност.

Просторна и зелена, София посреща своите гости с незабравимите си забележителности: ранно-християнските храмове Св. София и ротондата Св. Георги, гордият катедрален храм Св. Александър Невски, слънчевият булевард Цар Освободител, градската градина, Двореца, сградите на Парламента, Софийският университет Св. Климент Охридски, Националната библиотека Св. Св. Кирил и Методий, сградата на БНБ и много други.

София е център на богат културен живот ­ театрални и оперни събития, изложби на български класици и съвременни художници и много други култулни форуми и прояви.

Столицата предлага изключителни възможности за отдих и почивка, както в множеството модерни спортни сгради, така и в природния парк Витоша. Непосредственета близост и красота на планината привличат жителите и гостите на града с разнообразието си и прекрасните условия и съоражения, даващи възможност за практикуване на летни и зимни спортове.

Галерия

Да разгледаме София

блог

Вижте последните публикации от блога ни...

Стартират строителните работи по жилищна сграда Ралица

Инвеститорът на жилищна сграда Ралица – Ралица Естейтс ООД финализира административната процедура по одобряване на работните проекти...

Първоначална вноска 10% от стойността за апартамент в Ралица

Остават броени дни до старта на строително-монтажните работи на Жилищна сграда Ралица. Стартира строителството на новата бутикова жилищна...

7 топ цвята, които никога не излизат от мода

Модерен цвят? Всеки може да бъде повлиян от него, но ако можеш да купиш рокля,  то едва ли...