Preloader
Blog-banner

За България

България

Земя на древността, с неповторими традиции и модерно европейско излъчване

Древна и богата е историята на България ­ 13 века на битки, могъщество, възход и тежки изпитания. Страната, създадена от хан Аспарух със своето историческо минало, литература и изкуство, винаги е била част от европейската и световна цивилизационна култура.
Нашият стремеж е да покажем колкото е възможно повече от особения аромат, дух и магия на ПРИКАЗКАТА БЪЛГАРИЯ ­ 110 993 м2 в центъра на Балканския полуостров с население 7,97 млн. души (2005 г.); земя на древен кръстопът между Европа и Азия; четири сезона в равнините и планините на Мизия, Тракия и Македония; земя, обработвана още от зората на човешката цивилизация, със славата на благословена за земеделие; страна със самобитен фолклор и над хиляди записани народни песни; характерно етно-звучене, белязано с магията на Орфей; танци с дионисиеви ритми и нестинарски огън; носии и украшения с неповторим колорит и магия; земята на траките, уханните рози, киселото мляко, величествени планини и прекрасно море, в която днес живеят прекрасни гостоприемни хора с ясна визия за европейското си принадлежност.

България е парламентарна република. Народното събрание е върховен постоянно действащ орган. Държавният глава на републиката е президент.
На втори април 2004 г. официално е обявено присъединяването на България към Северноатлантическия алианц (НАТО).
От първи януари 2007 г. Република България е членка на Европейския съюз.

блог

Вижте последните публикации от блога ни...

Стартират строителните работи по жилищна сграда Ралица

Инвеститорът на жилищна сграда Ралица – Ралица Естейтс ООД финализира административната процедура по одобряване на работните проекти...

Първоначална вноска 10% от стойността за апартамент в Ралица

Остават броени дни до старта на строително-монтажните работи на Жилищна сграда Ралица. Стартира строителството на новата бутикова жилищна...

7 топ цвята, които никога не излизат от мода

Модерен цвят? Всеки може да бъде повлиян от него, но ако можеш да купиш рокля,  то едва ли...